Dureri gingivale la bebelusi si solutii de ameliorare

Pe langa colici, urmatoarea cauza a preocuparii parintilor este eruptia dentara a bebelusului care va cauza suferinta nu numai bebelusului, care va infrunta durerea, dar si parintilor care vor fi dezarmati in fata acestei probleme.

Nu trebuie totusi sa va impacientati, deoarece exista numeroase solutii pentru a calma durerile provocate de eruptiile dentare.

Procesul de formare a dintilor la nou nascuti incepe din faza embrionara si devine evidenta in primele 4-6 luni de viata a bebelusului.

Eruptia dentara presupune penetrarea de catre dinte a gingiei care se inflameaza. Astfel apar umflaturi pe gingie, care se vor ameliora atunci cand dintele va ajunge la suprafata.

Problema este ca inflamatia gingiei si erupria dentara provoaca disconfort bebelusului, concretizat prin salivatie abundenta, agitatie si plans incontrolabil, cauzate de durere.

Ce putem face in perioada eruptiei dentare apentru a ameliora toate aceste simptome si pentru a reduce totodata suferinta bebelusului:

– Puteti cumpara din magazine sau de la farmacie jucarii special concepute pentru aceasta perioada, pe care copilul o poate rontai in voie. Exista astfel de jucarii si cu continut de lichid. Daca raciti acest lichid in frigider sau congelator, jucaria va functiona ca o compresa ce va reduce durerea si inflamatia.

– Puteti cumpara de asemenea, din farmacii, gel gingival pentru copii. Acesta este special conceput pentru copii si il puteti folosi fara griji, deoarece nu va afecta in niciun fel sanatatea bebelusului dumneavoastra. Va puteti infasura degetul in tifon pe care il imbibati cu acel gel, iar apoi masati usor gingiile copilului. Nu va reduce definitiv durerea dar cu siguranta o va ameliora.

– Nu lasati copilul sa doarma cu suzeta in gura deoarece ritmul de eruptie a dintilor poate fi incetinit, dar se va si obisnui cu aceasta, fapt ce va reprezenta o alta problema pe viitor.

Dupa ce treceti cu bine de aceasta faza copilul dumneavoastra va scapa de dureri si va avea dintisori, iar dumneavoastra va trebui sa incepeti sa va preocupati de igiena dentara pentru a evita alte probleme pe viitor.

One Relpy to “Dureri gingivale la bebelusi si solutii de ameliorarerdquo;

Lasă un răspuns